"ACUM" SPRE ANTICIPATE. Liderii PAS şi PPDA nu vor merge la consultări cu șeful statului

Embed:

PAS şi PPDA nu vor merge la consultările comune convocate pentru mâine de către preşedintele ţării, Igor Dodon. Despre aceasta au anunţat liderii celor două formaţiuni, Maia Sandu şi Andrei Năstase, care au decis să organizeze propriile discuţii, la Parlament. Reprezentanţii PDM au respins invitaţia celor două partide, pe care o califică drept tentativă mascată de corupere a deputaţilor, iar socialiştii nu au au luat o decizie în acest sens. 

Şeful statului îi aşteaptă pe liderii celor mai mari formațiuni parlamentare: PSRM, PDM, PAS şi PPDA, în data de 2 aprilie, la ora 12:00, la Reședința de Stat din centrul Capitalei. Deputaţii sunt aşteptaţi pentru a discuta despre formarea unei majorităţi parlamentare, care să creeze un nou Guvern. 

Reprezentanţii blocului politic "ACUM" însă refuză să participe la consultări, invocând faptul că nu vor să se aşeze la aceeaşi masă cu democraţii. Prin urmare, PAS şi PPDA vor organiza propriile discuţii, la Parlament, la care sunt invitaţi toţi deputaţii.

"Nu mergem la această discuţie. Nu avem ce să discutăm cu conducerea Partidului Democrat. Reiterăm această solicitare către toţi deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova să purcedem la discutarea şi ulterior adoptarea pachetului de legi antioligarhic", a spus Maia Sandu, preşedintele PAS.

La rândul lor, democraţii califică invitaţia PAS şi PPDA drept o tentativă mascată de corupere politică şi șantaj a deputaților din alte fracțiuni, motiv pentru care niciun deputat din fracțiunea PDM nu va da curs acesteia. 

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova,Vitalie Gamurari, a scris pe pagina sa de Facebook că, din păcate, declarația PAS-PPDA nu este o glumă de 1 aprilie, ci este o gafă politică reală. Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate şi trebuie să-şi asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor. 

În context, PDM atrage atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic. Totodată, democraţii şi socialiştii urmează să decidă dacă vor participa la consultările convocate de şeful statului. 

De la alegerile parlamentare a trecut mai bine de o lună, timp în care preşedintele ţării a organizat o rundă de consultări, la care au participat patru din cele cinci partide care au intrat în Parlament. PDM este prima formaţiune care, imediat după scrutinul parlamentar, i-a invitat pe reprezentanţii PAS şi PPDA la negocieri privind formarea majorităţii parlamentare. Ulterior, şi socialiştii i-au chemat la discuţii pe cei din blocul "ACUM". Ambele invitaţii au fost însă respinse. Mai mult, PAS şi PPDA au acuzat PDM că încearcă să discute separat cu deputații din blocul politic "ACUM". Acest lucru s-a dovedit a fi însă fals.

Potrivit democraţilor, refuzul celor două partide de a participa la consultările convocate de preşedintele Igor Dodon şi organizarea propriilor discuţii separate cu aleşii poporului reprezintă dovada că, de fapt, PAS și PPDA sunt formaţiunile care apelează la astfel de practici pe care le incriminau public.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu