ACUM se poate şi aşa. Un nou secretar de stat de la MEI, implicat în dosar de corupţie

Un nou secretar de stat de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii ar fi fost implicat într-un dosar de corupţie. Cel puţin asta scrie pe blogul lui Eugen Luchianiuc. Potrivit lui, Andrei Ciornîi, numit în funcţia de secretar de stat în domeniul transportului, ar fi fost reţinut iulie 2018 de către ofiţerii CNA.

În dosar mai figurează angajaţi ai Agenţiei Naţionale Transport Auto şi administratorul unei companii de transport şi cu toţii au fost bănuiţi de corupere pasivă şi abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat de presă dat atunci de CNA, cu toţii erau bănuiţi că făceau presiuni asupra şoferilor şi agenţilor economici, obligându-i să achite taxe de protecţie. De exemplu, suspecţii au cerut de administratorul unei companii de transport 20 de mii de euro ca să-i permită să-şi continue activitatea şi câte nouă mii de lei pe lună, pentru a-l proteja de controalele celor de la ANTA. Astfel, suspecţii, angajaţi de la ANTA şi Andrei Ciornîi, care potrivit lui Eugen Luchianiuc, era consultant pe atunci la MEI, încercau să protejeze firme de transport pe care le administrau prin persoane interpuse.

Reprezentanţii Procuraturii Anticorupţie nu au confirmat, dar nici nu au infirmat acuzaţiile aduse de Eugen Luchianiuc şi nici nu ne-au spus la ce etapă se află dosarul. Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii ne-au promis că vor reveni cu o reacţie mai târziu. Andrei Ciornîi tot nu a comentat informaţiile. 

Totodată, Vadim Brînzan, cel care l-a prezentat Guvernului, a scris pe pagina sa de Facebook doar cuvinte de laudă despre Andrei Ciornîi "l-am cunoscut când am preluat conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii. De când lucrăm împreună la Minister, a dat dovadă de inițiativă și profesionalism, de aceea, am decis să îl promovez în funcția de Secretar de Stat.". 

Lasă un comentariu