"ACUM", la un pas de divorţ. Năstase: PPDA nu o va susţine pe Stamate, desemnată de PAS pentru circumscripţia Hînceşti

Embed:

Un singur pas până la divorţul oficial dintre cele două componente ale blocului ACUM. Andrei Năstase solicită repetat forţelor de centru-dreapta să identifice un candidat comun la alegerile parlamentare noi din circumscripţia nr. 38 Hînceşti şi dă de înţeles că PPDA nu o va susţine pe Olesea Stamate, desemnată de partidul condus de Maia Sandu. Mai mult, Năstase le-a dat un ultimatul colegilor săi din PAS. Astfel, dacă propunerea sa nu va fi acceptată, PPDA va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă. Declaraţiile au fost făcute, astăzi, după şedinţa Consiliului Politic, unde au participat şi aleşii locali ai formaţiunii.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că regretă faptul că niciun partid nu a dat curs invitaţiei sale de a propune un candidat comun la alegerile parlamentare noi din Hânceşti. Potrivit lui Năstase, de vină sunt egoismul politic şi iresponsabilitatea de care dau dovadă liderii altor formaţiuni de dreapta. Preşedintele PPDA nu a dat însă niciun nume. După ce Mihai Druţă a refuzat pe ultima sută de metri să candideze din partea PPDA, Andrei Năstase epuizează ultima speranţă.

"Facem un ultim apel la raţiunea forţelor de centru drepta în vederea remedierii situaţiei şi susţinerii uni candidat unic pentru alegerile din circumscripţia numărul 38. Ne vedem obligaţi să menţionăm că în cazul în care într-un timp foarte scurt propunerea noastră nu va fi agreată, platforma DA va înainta propriul candidat pentru alegerea şefului statului", a afirmat preşedintele PPDA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase a evitat să spună cine, în opinia lui, ar fi candidatul comun potrivit pentru circumscripţia Hînceşti. Liderul PPDA a vorbit doar despre ce calităţi trebuie să aibă acesta.

"Cel mai aproape de oameni, cel mai aproape de interesele oamenilor", a spus preşedintele PPDA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase a criticat şi decizia lui Grigore Cobzac, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate și candidat al blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 de a se înscrie independent în cursa pentru Hânceşti. 

"Regretăm enorm că cel pe care l-am susţinut şi a luat un scor foarte bun, cred că 33 la sută, a ajuns în momentul de faţă să nu fie un candidat comun al forţelor democratice", a menţionat preşedintele PPDA, Andrei Năstase.

Gestul lui Grigore Cobzac nu este văzut cu ochi buni nici de colegii de la PAS. Pe pagina oficială a formaţiunii se menţionează că PAS regretă această decizie, mai ales că, anterior, Cobzac le-a spus colegilor de partid că nu va candida la alegerile parlamentare noi din 15 martie, de la Hînceşti. În schimb, fostul liberal-democrat se bucură de susţinerea organizaţiei locale din Hînceşti. Preşedintele acesteia, Marcel Petruşan, a scris pe Facebook că este dezamăgit de faptul că membrii organizaţiei au aflat din presă că PAS a desemnat-o pe Olesea Stamate, fără să-i consulte. Petruşan spune că "Stamate nu are şanse în circumscripţia de la Hânceşti, deoarece nu cunoaşte electoratul de acolo, motiv pentru care Grigore Cobzac ar fi candidatul potrivit care să-i reprezinte". În replică, cei de la Partidul Acțiune şi Solidaritate au scris pe Facebook că vor analiza comportamentul organizaţiei orăşeneşti şi vor lua o decizie pe potrivă. Solicitat să ofere un comentariu, Grigore Cobzac ne-a declarat la telefon că este ocupat.

loading...

Lasă un comentariu