ACUM a aşteptat, PSRM nu a venit. Încă un dialog dintre cele două formaţiuni a EŞUAT

Socialiştii au ignorat invitaţia blocului ACUM de a se aşeza, din nou, la masa de discuţii şi nu au venit, la ora 11:00, la Parlament. Reprezentanţii PAS - PPDA s-au arătat dezamăgiţi de faptul că au fost nevoiţi să discute cu jurnaliştii, şi nu cu membrii PSRM, a declarat Alexandru Slusari. Acesta a mai spus că blocul pe care îl reprezintă nu îşi doreşte o alianţă cu PSRM pentru o perioadă de patru ani. 

”Nu vom trece linia roșie de creare a unei coaliții pe patru ani, cu partajarea funcțiilor. Mingea este pe terenul socialiștilor, care trebuie să decidă dacă în decurs de două luni vor realiza măcar o parte din programul lor”, a declarat Slusari.

Reprezentanţii ACUM au adus acuzaţii celor de la PSRM că nu vor să accepte formarea unui guvern minoritar în frunte cu Maia Sandu, iar acest fapt va duce la alegeri anticipate. Pe de altă parte, PAS - PPDA de asemenea resping condiţiile socialiştilor, ceea ce de asemenea va duce la declanşarea alegerilor anticipate.

"În condiţiile în care PSRM a ales calea spre anticipate, întrebarea noastră rămâne deschisă. De ce să aşteptăm o lună şi jumătate până la anticipate?", a mai spus Slusari. 

Totodată, cei de la ACUM insistă pe funcţia de speaker. Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a explicat că Andrei Năstase privește funcția de preşedinte al Parlamentului ca pe o trambulină pentru alegerile locale. Acesta mai spune că Năstase va demisiona ca să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei. 

Marţi, reprezentanţii PAS - PPDA au invitat din nou PSRM la discuţii, asta chiar dacă înainte de alegerile parlamentare Maia Sandu, Andrei Năstase şi colegii lor au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că nu vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale, inclusiv cu PSRM.

La rândul lor, socialiştii au declarat că aşteaptă din partea blocului politic "ACUM" un răspuns clar în privinţa formării unei coaliţii de guvernare funcţionale. Într-o postare pe Facebook, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a scris că socialiştii sunt dispuşi să discute cu membrii "ACUM" dacă ultimii vor accepta, public, oferta aprobată la ultima şedinţă a Consiliul Republican al formaţiunii. Mai exact, PSRM insistă pe formarea unei alianţe de guvernare şi a unui guvern de coaliţie funcţional, susţinut de o majoritate parlamentară, nu a unui executiv minoritar, aşa cum vor cei de la "ACUM".

CITEŞTE ŞI: PAS şi PPDA invită din nou PSRM la discuţii

Totodată, deputatul socialist Grigore Novac a explicat pe blocul său de ce nu poate să existe o coaliţie dintre ACUM şi PSRM.

CITEŞTE ŞI: Socialistul Grigore Novac explică de ce alianța PSRM-ACUM nu poate SĂ EXISTE


Lasă un comentariu