Actuala guvernare, CRITICATĂ DUR de un fost vicepremier: Trebuie să-şi revadă priorităţile

Embed:
Actuala guvernare trebuie să-şi revadă priorităţile şi, în locul demiterilor în masă şi acuzaţiilor fără dovezi, să înceapă implementarea unor proiecte sociale concrete. Este opinia fostului vicepremier, Alexandr Muravschi, exprimată aseară la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"În ceea ce priveşte demiterile, acestea au loc masiv. Această atitudine faţă de angajaţii sectorului public este, în principiu, una lipsită de respect şi inadmisibilă. Şi asta pentru că i-au etichetat pe toţi ca tâlhari şi corupţi", a menţionat Alexandr Muravschi.

De asemenea, Muravschi consideră că actualul Guvern trebuie să argumenteze prin calculele concrete ultimele majorări de preţuri şi tarife.

"Toate discuţiile despre faptul că fosta guvernare a întreprins acţiuni populiste, iar actualul executiv este nevoit să facă majorări, sunt lipsite de temei până când nu vor fi prezentate calculele concrete şi dovezi", a declarat fostul vicepremier.

Invitatul emisiunii a criticat dur şi felul în care a fost schimbată procedura de selectare a procurorului general.

"Candidaţii vor trece testările, dar membrii acestei comisiei au fost testaţi? Dar cel mai important lucru este că niciun concurs şi nicio selecţie, niciun filtru sau teste psihologice nu garantează că va fi aleasă cea mai potrivit persoană. A fost creat un mecanism care a fost criticat de majoritatea specialiştilor şi sunt de acord cu ei, pentru că acest mecanism este unul neconstituţional", a subliniat Muravschi.

Potrivit noilor prevederi, aprobate recent de Coaliţia PSRM-ACUM, a fost creată o comisie în cadrul Ministerului Justiţiei, care urmează să selecteze doi candidaţi pentru funcţia de procuror general. Aceştia vor fi propuşi Consiliului Superior al Procurorilor, care, la rândul său, va alege unul dintre concurenţi, a cărui candidatură o va propune şefului statului, pentru aprobare.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu