Actriță Brigitte Bardot își publică TESTAMENTUL, o carte despre lupta pentru drepturile animalelor şi o mărturie profundă a dezgustului

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot care a militat în ultimele patru decenii pentru cauza animalelor, va publica la 25 ianuarie o ''carte-testament'' pe care aceasta a prezentat-o drept un ''bilanţ al existenţei sale, al luptei pentru drepturile animalelor şi o mărturie profundă a dezgustului (său)".

''Va fi bilanţul existenţei mele. Se va intitula 'Larmes de combat'. Nu voi mai scrie niciodată alte cărţi. Va fi bilanţul complet al viziunii mele asupra lucrurilor, asupra societăţii, asupra modului în care suntem guvernaţi şi asupra felului în care sunt tratate animalele în ţara mea", a spus ea, scrie Agerpres.ro.

Editura Plon prezintă cartea drept "o reflecţie inedită, calmă şi totodată revoltată cu privire la existenţa şi la sensul luptei sale".

Cea mai recentă carte a fostei actriţe datează din 2003. "Un cri dans le silence'', a stârnit polemici din cauza poziţiilor radicale expuse.

Vedeta în vârstă de 83 de ani, devenită celebră în special datorită rolului din ''Et Dieu créa la femme'', un film din 1956 semnat de Roger Vadim, trăieşte pe domeniul său din apropiere de Saint-Tropez (sud-est) de unde emite frecvent mesaje pentru apărarea drepturilor animalelor criticând vânătoarea, grădinile zoologice, abatoarele sau circurile.

Criticile ferventei activiste nu l-au ocolit nici pe Papa Francisc. În luna septembrie, Bardot i-a reproşat papei, într-o scrisoare, că "nici măcar o dată nu aţi avut pentru animale compasiunea pe care o aşteptam de la dumneavoastră". În 2016, vedeta a afirmat că papa Francisc este ca un "blestem pentru animale", după decizia acestuia de a demola biserica pariziană Sainte-Rita, cunoscută pentru faptul că găzduieşte o binecuvântare anuală pentru animale.

Bardot urmează să publice miercuri în cotidianul Le Parisien o scrisoare deschisă adresată guvernului francez cu ocazia lansării unei campanii iniţiată de fundaţia care îi poartă numele împotriva exploatării animalelor pentru blană.

Ea citează ţările europene care interzic vânătoarea cu câini antrenaţi special, sacrificarea animalelor fără asomare, îndoparea gâştelor şi a raţelor pentru obţinerea de foie gras, exploatarea animalelor în circuri şi pentru blană şi continuă cu întrebarea: ''Şi Franţa?".

"Cauza animalelor este a cincea roată la căruţa prezidenţială!'', a declarat marţi Bardot pentru AFP.

"(Preşedinte Emmanuel) Macron nu are nicio compasiune pentru animale şi natură: în Chambord, tocmai i-a felicitat pe vânători în faţa capturilor lor încă fierbinţi! Este scandalos şi foarte deplasat!", a declarat revoltată Brigitte Bardot în cadrul interviului telefonic.

Fundaţia sa a lansat marţi o nouă campanie de panotaj stradal împotriva exploatării animalelor pentru blană. Pe panouri este înfăţişat un bărbat care poartă o jachetă cu guler de blană din care curge sânge. "Îmi plac animalele ... moarte!", indică sloganul afişat pe cele o mie de panouri publicitare amplasate, pe care este menţionată şi adresa de internet www.jeneportepasdefourrure.com.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu