Actrița americană Cynthia Nixon va candida pentru postul de guvernator al statului New York

Actrița americană Cynthia Nixon, vedetă a serialului ”Totul despre sex” și-a anunțat cadidatura la postul de guvernator al statului New York, scrie libertatea.ro.

“Iubesc New York-ul, dar oficialii noştri ne-au dezamăgit, suntem, în prezent, statul cu cele mai mari inegalităţi”, a declarat actrița într-un clip video postat pe Twitter.

Luni, Cynthia Nixon a declarat că va candida la postul de guvernator al statului New York. Alegerile vor avea loc pe 6 noiembrie.

În înregistrarea video, în care interpreta avocatei Miranda Hobbes din serialul ”Totul despre sex / Sex and the City” apare alături de partenera sa de viață, activista americană Christine Marinoni, și de cei trei copii ai ei, actrița explică faptul că nu mai suportă ”politicienii mai preocupați de titlurile din ziare și de puterea lor decât de soarta oamenilor.

Cynthia militează pentru drepturile comunității LGBT și este foarte implicată în cauza școlilor publice. Ea și-a exprimat regretul că ”jumătate dintre copiii statului New York trăiesc sub limita sărăciei”.

Printre candidații favoriți la postul de guvernator al statului New York se numnără actualul guvernator democrat Andrew Cuomo. El deține această funcție din ianuarie 2011.

Nixon, în cazul în care va fi aleasă, va fi prima femeie guvernator al statului New york și, totodată, primul guvernator care trăiește în mod deschis ca persoană gay.

În prezent, doar 8 dintre cei 50 de guvernatori americani sunt femei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu