Actorul Hugh Jackman, bolnav de cancer de piele, AVERTIZEAZĂ: Dă-te cu cremă solară și fă controale!

Actorul australian Hugh Jackman, care a fost tratat recent pentru un cancer de piele, conduce o campanie pe rețelele sociale pentru ca oamenii să se protejeze de expunerea la soare și să facă controale medicale regulate, informează agenția France Presse (AFP), citat de Agerpres.

Actorul în vârstă de 47 de ani a fost operat în 2013 de un carcinom basocelular dupa ce soția sa Deborra-Lee Furness i-a recomandat să facă o examinare medicală asupra unei pete roșii de pe nas.

El a suferit recent a cincea ablație și cu această ocazie a avertizat publicul cu privire la pericolul expunerii la soare.

"Un exemplu de ceea ce se întâmplă atunci când nu folosim cremă de protecție solară. Carcinom bazocelular. O formă benignă de cancer, dar oricum, gravă", a scris el marți pe Tweeter, mesajul său fiind însoțit de o fotografie în care poartă un bandaj pe nas.

"Te rog, dă-tr cu cremă solară și fă controale în mod regulat,", a îndemnat actorul.

Carcinomul bazocelular este cel mai comun tip de cancer de piele și, de obicei se dezvoltă pe părțile corpului cele mai expuse la soare, cum ar fi nasul, gâtul și umerii.

Hugh Jackman, cunoscut pentru rolul său din saga 'X-Men' unde interpretează personajul Wolverine, a crescut în Australia, o țara care înregistrează una dintre cea mai mare prevalențe din lume în ceea ce privește cancerul de piele.

Peste 2.000 de australieni au murit de cancer de piele în 2011, iar cele mai multe dintre aceste decese sunt cauzate de melanom.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu