Actorul Dumitru Fusu a fost înmormântat în Cimitirul din strada Armenească

Embed:

Actorul şi regizorul Dumitru Fusu a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central de pe strada Armenească. Corpul neînsufleţit al regretatului artist a fost depus de dimineaţă la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla", după care a fost adus la Teatrul "Luceafărul", unde prietenii, rudele şi toţi cei care l-au apreciat au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Colegi, rude, prieteni şi discipoli ai lui Dumitru Fusu au venit şi să-şi ia adio de la marele artist.

"Avea har, avea talent pe care le-a pus la locul lui, fie că e vorba de teatru, fie că e vorba de carte, fie că e vorba de cinomatrografie, fie că e vorba de acest management delicat în artă. În felul acesta trebuie să-l pomenim pe Dumitru Fusu, recitindu-i scena", a declarat poetul Iulian Filip.

"Dumitru Fusu a însemnat pentru toată generaţia noastră foarte mult. El a făcut parte din acea generaţie de aur şi Ion Ungureanu şi Dumitru Caraciobanu 04.16 MUSCĂ 04.22 şi acum am venit să bocesc plecarea acestei generaţii de aur pentru că ea a însemnat foarte mult pentru cultura noastră", a spus poetul Nicolae Dabija.

Exigent şi autoritar, însă mereu gata să sară în ajutor. Aşa îşi aminteşte de Dumitru Fusu fiica regretatului actor: "A fost un tată foarte grijuliu. Mereu ştia cum să ne ajute în moment grele, în stilul lui puţin sever. Ne ajuta mereu să depăşim greutăţile cu cuvântul, cu încurajarea".

Actorul şi regizorul de teatru şi film Dumitru Fusu s-a stins din viaţă marţi seara, în urma unui infarct.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu