Actorul Alexandru Arșinel, audiat de procurorii români. Care este motivul

Actorul Alexandru Arşinel a fost audiat timp de 4 ore de procurorii români în dosarul în care chirurgul Mihai Lucan este cercetat pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Arşinel a suferit un transplant renal în 2013 şi a fost operat de medicul Lucan.

"A fost o întâlnire civilizată, cu întrebări de bun simţ. Am încercat, în măsura amintirilor, să dau nişte răspunsuri. Asta nu înseamnă că sentimentele mele faţă de profesorul Mihai Lucan s-au schimbat, rămâne un om pe care îl voi aprecia şi îi voi purta recunoştinţă", a spus actorul Alexandru Arșinel.

Actorul român a declarat că procurorii au vrut să ştie mai multe despre operaţia de transplant şi despre contextul în care a fost făcută. Arşinel a adăugat că nu are nimic să le reproşeze procurorilor, nici în privinţa modului de anchetă şi nici a derulării acesteia.

În dosarul lui Mihai Lucan au mai fost audiaţi, printre alţii, fostul premier român Emil Boc şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog.

Cercetările în acest dosar au fost declanşate după plângerile depuse de senator român, Emanuel Ungureanu, fost colaborator al medicului clujean.

Acesta l-a acuzat pe Lucan de trafic de organe, de tentativă de crimă şi de delapidare. Acuzaţiile au fost susţinute de o parte dintre colegii medicului Lucan şi de fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu