Actorii Teatrului din Cahul, pe scena Ateneului Naţional din Iaşi cu spectacolul "Insula femeilor"

Artiştii Teatrului Republican Muzical-Dramatic B.P. Haşdeu din Cahul vor juca astăzi, la Ateneul Naţional din Iaşi, spectacolul "Insula femeilor". Piesa de teatru, în regia lui Gheorghe Mândru, va fi pusă în scenă de la ora 19.00, preţul unui bilet fiind de 20 de lei româneşti.

Insula iubirii a fost distinsă cu Premiul I la Festivalul Comediei Româneşti FESTCO 2009, piesa prezentând povestea unor pasagere de pe un vas naufragiat pentru că bărbaţii, beţi fiind, "au confundat luna cu Farul din Alexandria şi au intrat cu vaporul direct în stâncile ţărmului". 

"Este o comedie erotică îndrăzneaţă, dar curată. Exprimarea aluzivă se opreşte de fiecare dată la timp. Se râde mult, fără să se cadă în derizoriu. Textul e liber, fără a fi frivol. Gata cu erotismul de tip comunist. Vrem şi noi dragoste capitalistă! Din piesă transpare emoţia integrării noastre europene, inclusiv în plan sexual. Patru femei, în plină erupţie hormonală, naufragiază pe o insulă pustie. Ani la rând scrutează orizontul cu binoclul, în speranţa că va veni un vas cu ceva echipaj masculin. Dar simbolul masculin întârzie prea mult", a explicat Valeriu Butulescu, autorul piesei, scrie ziaruldeiasi.ro.

Din distribuţie fac parte artiştii Rodica Ciobanu, Aurica Ţurcanu, Maria Ciobănică, Viorica Leonte, Nadia Donea, Cezara Petrioglu, Alina Donea, Alina Carp, Constantin Mocanu, Toma Vartolomei. Scenografie este semnată de Marcel Manole, ilustraţia muzicală de Maria Ciobănică, iar coregrafia de Rodica Panaşescu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu