Actorii din Moldova şi-au sărbătorit ziua profesională pe scenă

Embed:

În toată lumea, astăzi este marcată Ziua Teatrului, ziua celor care își dedică viaţa şi sufletul scenei şi spectatorilor. Şi viitorii actori de la Academia de Muzică, Teatru, și Arte Plastice din Chişinău au marcat această zi.

Pe cei mai mulţi, sărbătoarea i-a prins la repetiţii. 

Chiar şi ziua lor profesională tinerii o sărbătoresc tot pe scenă. Conştienţi de faptul că viaţa de actor nu este deloc uşoară, ei sunt gata să jertfească multe de dragul scenei.

Tot la muncă l-am găsit și pe actorul şi regizorul, Emil Gaju.

"Bucuriile mele sunt spectacolele pe care le-am făcut. Iată chiar în toamnă am făcut un spectacol al Teatrul Național din Iași și mă bucur enorm că mi-au spus colegii de acolo că biletele la spectacolul pe care l-am montat se vând cu o lună înainte, e o victorie", a spus actorul, regizorul şi profesorul universitar, Emil Gaju. 

Maestrul în artă ne-a povestit că plăcerea de a face teatru şi aplauzele spectatorilor îi dau puteri să creeze şi să meargă mai departe.

"Uneori și în condiții sărace se face teatru. Un teatru sărac ca cheltuieli financiare, dar bogat ca spirit, ca talent. Teatrul există, el se dezvoltă, el capătă amploare. El este, dacă vreți, o necesitate a unei națiuni. Eu consider teatrul unul din cele mai mari daruri de la Dumnezeu, pe care le-a dat omului", a spus Emil Gaju. 

În Moldova sunt 19 teatre în care activează în jur de 1.600 de actori. În medie, salariile artiştilor este de peste 3.000 de lei

Ziua mondială a teatrului a fost sărbătorită pentru primă dată la Viena, în data de 27 martie 1961.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu