Activitatea Primăriei, DEBLOCATĂ. Chirtoacă are dreptul să semneze acte, iar Grozavu a fost eliberat din arest la domiciliu

Embed:

Activitatea Primăriei Capitalei a fost deblocată. Viceprimarul Nistor Grozavu, cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, a fost plasat sub control judiciar. Măsura preventivă îi permite să meargă la muncă şi să gestioneze activitatea oraşului. În acelaşi timp, edilul Dorin Chirtoacă, cercetat în acelaşi dosar, are dreptul să semneze acte, chiar dacă este în arest la domiciliu. Despre acest lucru au anunţat procurorul anticorupţie şi juristul Primăriei.

Decizia de a-l elibera pe Nistor Grozavu din arest la domiciliu a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, la solicitarea avocatului. Viceprimarul va reveni chiar de mâine la locul de muncă.

"Trebuie să revină la muncă, dacă până acum era o scuză că era în arest la domiciliu de a nu se prezenta la serviciu, acum deja nu", a spus Iurie Mărgineanu, avocat.

Şi primarul Chişinăului îşi poate îndeplini atribuţiile de serviciu, chiar dacă se află în arest la domiciliu.

"Teoretic, legea nu-i interzice acum dumnealui să se semneze acte. Ştim cu toţii că dumnealui deţine semnătură digitală, dar iarăşi nu mă pot expune. Sunt anumite restricţii, condiţii pentru a aplica această semnătură digitală", a explicat Valeriu Bogdan, şeful Direcţiei relaţii juridice a Primăriei Chişinău.

O confirmă şi şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Potrivit lui, Dorin Chirtoacă nu are restricţii privind semnarea actelor. Cu toate acestea, avocatul edilului nu ştie, deocamdată, dacă primarul îşi va îndeplini atribuţiile.

"Nu este clară nici poziţia procuraturii, care ar fi în legătură cu acest aspect. Deci, când o să-mi fie clar sau vor înainta un demers sau ceva în legătură cu aspectul respectiv", a precizat Tatiana Iovu, avocat.

Consilierii municipali au avut o întrevedere informală pentru a discuta despre desemnarea unui secretar interimar al CMC, pentru că Valeriu Didencu este în arest preventiv pentru 30 de zile.

"Am avut o primă consultare cu câţiva dintre colegii noştri. Urmează să mai avem câteva consultări despre situaţia creată", a spus Ion Cebanu, consilier PL.

"Nu dau nume, am discutat cu trei persoane, care au mai fost şi anterior pe poziţia respectivă", a specificat Ruslan Codreanu, consilier PPEM.

"Noi, PSRM suntem gata să votăm pentru orice candidatură pentru ca lucrurile să meargă mai departe. Orice în sens că un funcţionar din cadrul Primăriei. Cealaltă parte legată de interimatul funcţiei este un subiect separat pe care v-am zis am agreat, cel puţin noi, ca să existe o persoană tehnică cel puţin pe această perioadă pregătim referendumul", a conchis Ion Ceban.

Primarul Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată. Secretarul Consiliului Municipal, Valeriu Didencu, a fost reţinut într-un alt dosar, pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu