Activitate ILEGALĂ. Mărfuri de peste 3 milioane de lei, introduse prin contrabandă în țară, de către un agent economic

Un agent economic din Chișinău este cercetat penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, în proporții deosebit de mari. Activitatea ilegală a acestuia a fost deconspirată de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal care au intrat în posesia unei informații, conform căreia, sub paravanul importului de bunuri uzate, comerciantul ar introduce și diverse sortimente de mărfuri noi.

Informațiile au fost confirmate după ce, Echipele Mobile au oprit pentru verificări un camion al respectivei companii. În compartimentul marfar, aceștia au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum noi (haine, încălțăminte, obiecte de uz casnic etc), deși în declarația depusă era indicată doar îmbrăcămintea uzată.

Verificările au fost extinse și asupra depozitului deținut de suspect. Aici, ofițerii vamali au descoperit mai mulți saci cu lenjerie de corp uzată, care este prohibită la import.

În total, au fost reținute 6 327 kg de mărfuri, valoarea cărora a fost evaluată la aproximativ 3,2 milioane lei.

Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracțiunii și tragerea la răspundere a persoanelor implicate. Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu