Activistul Mihail Bagas susţine că va da în judecată Consiliul Municipal Chişinău. Care este motivul

Embed:

Activistul Mihail Bagas, fost vicedirector al Regiei Autosalubritate, susţine că va da în judecată Consiliul Municipal Chişinău. Potrivit lui, CMC ar fi făcut presiuni atât asupra lui, cât şi asupra conducerii instituţiei municipale, ca aceasta să nu-i prelungească contractul  de muncă. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, în care Bagas a declarat că înlăturarea sa de la acest post a fost dorită de mai multe persoane, care urmăresc falimentarea instituţiei muncipale. El, însă evită să dea nume. 

Mihail Bagas, afirmă că fiind în calitate de vicedirector al Regiei Autosalubritate, a fost în suburbiile Capitalei, unde s-a informat cu privire la procesul de colectare a gunoiului. Acolo a aflat că până nu demult, o mare parte a deşeurilor erau aduse la poligonul de la Ţânţăreni, Anenii Noi, care aparţine Primăriei Chişinău. Dar o companie privată a primit în 2019 autorizaţie pentru un alt punct autorizat în satul Boşcana, raionul Criuleni. Acesta este de două ori mai ieftin decât gunoiştea municipală şi aduce astfel pagube uriaşe întreprinderii Capitalei. Bagas mai spune că acest poligon nu este amenajat corespunzător.

"Este un dezastru nu numai la poligon, dar până să ajungi la poligon este straşnic ce se întâmplă acolo. Şi dacă vorbim că acolo zilnic sunt duşi câte 20- 30 de autospeciale", a spus Mihail Bagas, fost vicedirector al Regiei Autosalubritate.

El spune că întâmplător sau nu, dar conducerea Regiei Autosalubritate a anunţat la şedinţa CMC că nu va prelungi contractul de muncă al său, anume după ce aceste vizite de lucru în suburbiile Capitalei.

"Aşa cred eu din informaţia care o am că aceşti oamenii, care au fost la putere şi la Guvern, şi la Consiliu, şi astăzi anume din motivul ăla că o să apară întrebarea despre compania care a legalizat poligonul, s-a început tot atacul asupra mea", a zis Mihail Bagas, fost vicedirector al Regiei Autosalubritate. 

Mihail Bagas susţine că a fost nevoit să-şi depună cererea de demisie, după presiunea CMC-ului. Pe de altă parte, secretarul interimar al Consiliului Municipal Chişinău, Adrian Talmaci, neagă acuzaţiile.

"CMC-ul a discutat problema respectivă, adică a discutat un raport, o informaţie a şefului- adjunct a Regiei Autosalubritate. Mai mult nimic", a declarat Adrian Talmaci, secretarul interimar al CMC.

În data de şase februarie curent, vicedirectorul Regiei Autosalubritate, Grigore Roic, a anunţat la şedinţa CMC că activistul, Mihail Bagas, a fost angajat în calitate de vicedirector responsabil de marketing al Regiei Autosalubritate, pe un termen de probă, de o lună. Iar a doua zi, Mihail Bagas a anunţat că şi-a dat demisia din funcţie.

loading...

Lasă un comentariu