Activistul civic din Rusia Alexei Navalnîi a fost eliberat din arest

Embed:

Activistul civic din Rusia Alexei Navalnîi a fost eliberat din arest. Politicianul a stat în izolator timp de 30 de zile, pentru că a îndemnat oamenii să participe la un protest neautorizat la care s-a cerut înscrierea candidaţilor independenţi la alegerile locale din septembrie.

Opozantul rus a ieşit din închisoare cu zâmbetul pe buze şi a mulţumit oamenilor care au participat la manifestaţie.

"În primul rând, vreau să mulţumesc tuturor oamenilor minunaţi şi curajoşi care în tot acest timp au ieşit la proteste. Îmi exprim sprijinul şi faţă de cei care se află în prezent în arest şi pe numele cărora au fost deschise dosare penale şi administrative", a spus Alexei Navalnâi, politician.

Alexei Navalnîi a declarat că va continua să cheme oamenii la proteste în pofida tuturor intimidărilor.

"Vedem ultima etapă de degradare a acestui regim care până acum stă la putere datorită minciunilor şi a falsificărilor. Acum minciunile şi falsificările nu mai sunt suficiente. Pentru ei nu mai este suficient să nu le permită candidaţilor să se înscrie la alegeri. Ei arestează zeci de persoane şi îi bat pe alte câteva sute", a spus Alexei Navalnâi, politician.

Alexei Navalnâi a fost arestat în iulie, cu doar câteva zile înainte de protestul la care îndemna cetăţenii să iasă. Fiind în arest, activistul civic a fost spitalizat din cauza unei alergii. În presa rusă s-a vehiculat că ar fi fost otrăvit cu o substanţă chimică.

Protestele din Rusia au început după ce autorităţile au refuzat să înscrie mai mulţi candidaţi independenţi la alegerile locale din 8 septembrie. Toate manifestaţiile s-au încheiat cu sute de arestări şi numeroase confruntări între poliţişti şi protestatari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu