Activiştii vin cu ACUZAŢII GRAVE în adresa lui Igor Dodon şi a Irinei Vlah: Ne aşteaptă un pericol foarte mare

Embed:

Acuzaţii grave în adresa preşedintelui ţării, Igor Dodon, şi a başcanului Găgăuziei, Irina Vlah. Membrii Asociaţiei "Dacii Liberi" susţin că în municipiul Ceadîr-Lunga, din autonomia găgăuză, din anul viitor va începe constucţia unui aeroport militar, proiect finanţat de Rusia. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, ne-a declarat că Igor Dodon nu va comenta aceste acuzaţii. Iar başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a negat cele spuse de activiştii civici. 

Membrii Asociaţiei "Dacii Liberi" susţin că au aflat despre planurile Irinei Vlah şi ale lui Igor Dodon de la o sursă apropiată başcanului guvernatorului autonomiei găgăuze.

"Ştiu că planul lor este să facă aeroport militar al Federaţiei Ruse, care, prin ştampila Republicii Moldova, se va impune statut de "federativă", automat se va declara o ţară-parte. Va rămâne între Ucraina şi noi o bază militară rusă, care va controla o bucată", a declarat Vasili Sinigur, membru al Asociaţiei "Dacii Liberi".

Activiştii civici mai spun că se vor adresa misiunilor diplomatice şi nu exclud că vor organiza proteste şi chiar greva foamei.

"Ne aşteaptă un pericol foarte mare. Noi o să păţim ca în Siria, a doilea Siria o să fie în Republica Moldova. Asta deoarece este împortiva noastră, ce planuri au pus Igor Dodon, Vladimir Putin, Erdogan şi Irina Vlah", a subliniat Vasili Sinigur.

La rândul său, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a scris pe pagina sa de Facebook că, în opinia ei, încă o fumigenă informaţională, lansată de unionişti despre faptul că pe teritoriul Găgăuziei va fi construit aerodromul militar rus demonstează o criză de idei în rândul acestor politicieni. Vlah consideră că prin aceste declaraţii, cel mai probabil, ei vor să discrediteze imaginea Găgăuziei. Autorităţile Găgăuziei sunt sigure că societatea nu va reacţiona la această provocare geopolitică.

Construcţia unui aeroport modern în Ceadîr-Lunga a fost una dintre promisiunele electorale ale Irinei Vlah în alegerile din acest pentru fotoliul de başcan al Găgăuziei. Mai mult, Vlah declara atunci că această idee a fost discutată în timpul vizitei preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Moldova, cu şeful statului, Igor Dodon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu