Acţiunile lui Timofti după decizia CC vor fi anunţate de purtătorul de cuvânt al acestuia. Urmăreşte ÎN DIRECT briefingul

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, va susţine un briefing la ora 17.15. Ţurcanu se va referi la acțiunile șefului statului care decurg din Hotărârea Curții Constituționale pentru controlul constituționalității decretelor președintelui Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc la Reședința de stat de pe strada Nicolae Iorga, 23.

Publika.md aminteşte că, astăzi, preşedintele Nicolae Timofti a anunţat că nu este, deocamdată, pregătit să vină cu o reacţie la decizia de ieri a Curţii Constituţionale. Nicolae Timofti a avut, tot astăzi, o întrevedere cu liderul PLDM, Vlad Filat, la Reşedinţa de stat. Şeful statului a declarat presei că trebuie să se documenteze.

Ieri, Curtea Constituţională a hotărât, cu unanimitate de voturi, că premierul în exerciţiu, Vlad Filat, ocupă acest post ilegal, iar şeful statului trebuie să desemneze un premier interimar din rândul membrilor Guvernului. De asemenea, magistraţii au decis că Vlad Filat nu poate fi desemnat drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu