Acţiunea din 3 noiembrie, criticată de unii, susţinută de alţii. "Cetăţenii au ocazia de a se aduna împreună pentru un scop nobil" (VIDEO)

Embed:

Unii salută acţiunea din 3 noiembrie care urmează să aibă loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar alţii se uită sceptic la această manifestaţie. Subiectul a fost discutat de mai mulţi primari şi consilieri municipali, în cadrul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

Potrivit primarului comunei Vărzăreşti, acţiunea din 3 noiembrie este o ocazie pentru cetăţeni de a se aduna împreună pentru un scop nobil. "Avem şi noi o ocazie când oamenii să se adune pentru un scop nobil. Este un act de maturitate politică, pentru scopul nobil să laşi deoparte ceea ce ţine de politică. Cel puţin la Văzăreşti au dorinţa de a-şi exprima dorinţa. Consider că cei care nu se unesc, acele persoane trebuie să-şi revizuiască opinia", a declarat Ion Crudu.

De aceeaşi părere este şi primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari. "Eu tot voi ieşi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, voi fi cu toţi colegii mei. Îmi doresc un viitor mai bun, ceea ce îşi doresc toţi cetăţenii noştri. Este un mod paşnic, prin care ne dorim ca lucrurile în ţara noastră să demareze altfel. Dacă nu facem noi, nimeni nu o va face în locul nostru", a menţionat edilul.

Totodată, chiar dacă susţine dreptul oricărei persoane de a-şi manifesta voinţa, primarul satului Mereni, Eugen Sălcuţan, se uită sceptic la acţiunea organizată de partidele din Coaliţie de guvernare.

"Noi liberalii stimăm dreptul oricărei persoane de a-şi manifesta voinţa. Mă uit puţin ironic şi sceptic. Oamenii demult şi-au demonstrat atitudinea pro-europeană. Prea urât arată să vii cu o lozincă că moldovenii s-au trezit şi vor în Uniunea Europeană. Sunt cam tânăr, dar ţin minte când se organizau astfel de mitinguri. Trebuie să ieşim cu baloane. Modul de organizare este unul nu prea corect. Un popor care vrea să-şi exprime voinţa, nu ar fi corect să se facă în bază de liste. Ce fel de expunere a voinţei, când se mimează o adunare foarte binevolă. Sunt sceptic la zâmbetele participanţelor. Este una binevenită, când este făcută sincer şi corect", a declarat Sălcuţan.

Pe de altă parte, consilierul municipal Vasile Grama a chemat partidele să fie cooperante. "Partidele ar trebuie să fie cooperante. Vom susţine acest eveniment pentru cooperare", a declarat Grama. Mai mult decât atât, acesta susţine că posibilitatea integrării Moldovei în UE este una reală. "Procesul de integrare este unul continuu. Acţiunea din 3 noimebrie este doar un eveniment unde vom demonstra voinţa poporului. Acest proces este unul bun pentru cetăţeni. Vor avea un viitor social-economic prosper. Suntem susţinuţi şi avem aprecierile unor oficiali europeni. Înseamnă că nu suntem lăsaţi în voia soartei. Această posibilitate de integrare europeană este una reală", a adăugat acesta.

Publika.md aminteşte că liderii Coaliţiei de guvernare anunţă o acţiune de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care va avea loc pe 3 noiembrie. Vlad Filat şi Marian Lupu au vorbit despre acest eveniment în cadrul unei Ediţii Speciale de la Publika TV.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu