Acţiune, forfotă şi muncă în Capitală! Evenimente de rezonanţă care au marcat săptămâna

Embed:
Aplicarea marcajului rutier pe străzile din Chişinău, replantarea florilor în parcurile şi scuarurile din oraş sunt principalele acţiuni demarate de municipalitate în această săptămână. Drumarii au început luni să aplice marcajul rutier. În total, va fi vopsită în alb o suprafaţă de 20 de mii de metri pătraţi. La solicitarea Silviei Radu, prioritate vor avea trecerile pietonale de lângă şcoli şi grădiniţe. Totodată, s-a lucrat şi la plombarea gropilor pe străzile principale, iar de săptămâna viitoare vor fi reparate străzile adiacente şi drumurile din curţile blocurilor.

Săptămâna aceasta parcurile din Capitală au prins culoare. În zonele verzi au fost plantate viole albe, galbene, violete şi roşii. Muncitorii de la Primărie au de sădit cele 180 de mii de flori care au format covorul din scuarul Catedralei. Plantele vor fi udate zilnic, iar muncitorii vor folosi și îngrăşăminte pentru ca să reziste cât mai mult. Violele au fost procurate din Olanda şi au costat 1,8 milioane de lei. Iniţiativa îi aparţine edilului interimar care îşi doreşte ca din 2019, în Capitală, să fie organizat un Festival al Florilor.

Primăria Capitalei a anunţat zilele trecute că în aprilie au avut loc mai multe remanieri. Şefa Direcţiei Cultură, Lucia Culev, a fost eliberată din funcţie. Decizia a fost luată după ce o comisie de disciplină a depistat încălcări privind gestionarea subdiviziunii conduse de Culev. În acelaşi timp, Petru Gontea şi-a dat demisia din funcţia de şef al Direcţiei Locativ-Comunale, fără a invoca anumite motive. Eliberat a fost şi Gheorghe Gasnaş din funcţia de şef al Direcţiei de Colectare a Impozitelor şi Taxelor Locale. Totodată, au fost numiți șefi noi, unii aleși prin concurs, alții puși în funcții interimare până la organizarea concursurilor de angajare.

Potrivit municipalităţii, Grădina Zoologică din Capitală va fi închisă pentru vizitatori timp de o săptămână. Decizia a fost luată în legătură cu reparația căilor de acces pe teritoriul menajeriei. Aceasta îşi va relua activitatea în data de 30 aprilie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu