Acţionarii Porsche vor primi 47 de milioane de euro de la companie

Acţionarii companiei Porsche vor primi, la cererea tribunalului regional din Stuttgart, Germania, 47 de milioane de euro pentru rolul său în scandalul emisiilor (Dieselgate).

Porsche Automobil Holding SE, cel mai mare acţionar al Volkswagen, şi-a încălcat obligaţia de a dezvălui public informaţii care aveau potenţialul de a influenţa preţul acţiunilor producătorului auto. Porsche a dat prea târziu publicităţii informaţiile privind softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, astfel că investitorii nu au putut reacţiona la timp, a apreciat tribunalul.

Porsche şi Volkswagen au negat acuzaţiile.

Instituţia consideră că acţionarii Porsche ar fi trebuit informaţi în legătură cu neregularităţile de la Volkswagen chiar din 2014, presupunând că directorii ştiau deja de falsificarea emisiilor.

Investitorii au pierdut milioane de euro în septembrie 2015, când Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul a costat Volkswagen peste 27 de miliarde de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu