Acte și bancnote falsificate, depistate pe Aeroportul Internațional Chișinău

Doi cetățeni ai Turciei sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea actelor oficiale, dar și bancnote euro, cu suspecții de falsificare. Ambele cazuri au fost înregistrate zilele trecute în punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău.
 
În unul din incidente, cetățeanul turc a fost identificat în fluxul de călători de pe cursa Chișinău-Varșovia. A fost solicitată intervenția polițiștilor de frontieră, având bănuieli asupra veridicității pașaportului prezentat la înregistrarea pasagerilor. În acest sens, angajații Poliției de Frontieră au luat decizia verificării adiționale a persoanei, cât și a documentului în cauză. Ca rezultat s-a depistat că permisul de ședere al Germaniei, aplicat în pașaport, precum și ștampilele, conțin semne de falsificare. De asemenea, s-a constatat că blancheta permisului de ședere a fost furată în luna mai an curent.
 
Cel de-al doilea cetățean al Turciei, care deținea bancnote euro falsificate, a fost depistat la intrarea în Republica Moldova cu ruta Istanbul-Chișinău. În urma controlului, în borseta acestuia au fost observate mai multe bancnote euro, care prezentau semne de falsificare.

Polițiștii continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate, ca ulterior să fie atrase la răspundere penală.

Lasă un comentariu