Acte falsificate şi un automobil căutat de Interpol. Isprava a doi moldoveni, la vama Leuşeni

Revizie tehnică cu semne vizibile de falsificare și un alt autoturism aflat în căutare în baza de date Interpol de către autoritățile italiene sunt incidentele semnalate de polițiștii de frontieră în această dimineață. Vizați în procesele verbale sunt doi moldoveni care reveneau în țară.

Un cetățean al Republicii Moldova în vărstă de 58 ani ajungând în punctul de trecere Leușeni a prezentat documentele necesare pentru autorizărea trecerii frontierei. Bărbatul se afla la volanul unui autocamion ce tracta pe o platformă opt autoturisme.

În timpul verificărilor, asupra mijlocului de transport remorcat de model Toyota RAV-4 era aplicat consemnul nominal de către autoritățile din Italia, conform datelor Interpol.

Audiat, conducătorul auto a comunicat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, primind sarcina de la superiori doar de a aduce încărcătura la destinație, oferindu-i-se actele respective.

Un alt mijloc de transport cu plăcuțele de înmatriculare irlandeze a cărei revizie tehnică vizibil prezenta indici incompatibili cu un act oficial a fost reținut de către polițiștii de frontieră. La volanul mașinii de model Mercedes Benz S320 se afla un tânăr în vârstă de 28 ani.

Apropiindu-se la linia de control pe sensul de intrare în țară a prezentat inspectorului documentele solicitate.

Neveridicitatea actului cu pricina a fost confirmată cu ajutorul tehnicii din dotare, motiv pentru care s-a întocmit proces verbal de constatate și audiere.

Conducătorul auto susține că nu este în cunoștință de cauză pe faptul atestat și posibil să fie o eroare la mijloc.

În consecință, ambele mijloace de transport au fost reținute pe teritoriul punctului de trecere.

Cercetările sunt continuate de către ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu