ACTE FALSE LA VAMĂ. Doi conaţionali sunt cercetaţi pentru documente CONTRAFĂCUTE

Un permis de conducere falsificat și un mijloc de transport scos din circulație au fost depistate la controlul de frontieră. În continuare, polițiștii de frontieră din Lipcani și Sculeni documentează pe faptele date doi conaționali.

În seara zilei de ieri, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un BMW, înmatriculat în Lituania. La volanul maşinii a fost legitimat un conaţional de 19 ani.

La procesarea documenrtelor s-a constatat că acestea nu mai erau valabile. La cele depistate tânărul a declarat că în luna decembrie a anului trecut a procurat mașina în orașul Drochia și a a fost asigurat de proprietari despre legalitatea acestuia pe teritoriul Republicii Moldova.

Până la elucidarea circumstanțelor pe caz, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Lipcani, iar persoana riscă o amendă.

Către ora 21:40, un alt conațional de 58 de ani a fost identificat în punctul de trecere Sculeni cu permisul de conducere falsificat. Documentul, care ar fi fost perfectat în Spania, prezenta semne vizibile de contrafacere, fiind observat falsul chiar din primele cercetări.

La audieri, șoferul a relatat că acum câțiva ani, prin intermediul unor persoane necunoscute și contra sumei de 30 de euro a obținut permisul de conducere spaniol. Pentru a fi autorizată intrarea în țară a mijlocului de transport, bărbatul a continuat călătoria ca simplu pasager, iar la volan a urcat feciorul acestuia.

Permisul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu