ACTE FALSE depistate la vamă. Un moldovean şi un ucrainean riscă să fie cercetați penal

Polițiștii de frontieră au identificat în timpul controlului a două premise de conducere semne de falsificare. Incidentele au avut loc în acest weekend în punctele de trecere Palanca și Criva fiind cercetaţi un conațional și un cetățean al Ucrainei.
 
Un ucrainean în vârstă de 62 de ani s-a prezentat la linia de control Palanca, iar printre documentele care le avea, oamenii legii au sesizat indici de denaturare a permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile de drept din Ucraina.
 
Mai târziu bărbatul a spus că și l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute, căreia i-ar fi oferit suma de 200 de dolari.
 
Riscă să fie cercetat penal și un moldovean în vârstă de 29 de ani pentru uz de acte false. Acesta a încercat să primească autorizarea de intrare în țară prezentând permisul de conducere moldovenesc neveridic. Informația a fost confirmată cu ajutorul tehnicii din dotare a Poliției de Frontieră fiind remarcată lipsa elementelor de protecție.
 
Mai mult, s-a constatat că seria documentului aparține unui alt conațional. Întrebat, tânărul a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate.
 
În consecință, actele au fost transmise pentru efectuarea analizei tehnico-juridice. Cercetările continuă până la elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. În ambele cazuri, cetățenii riscă amendă penală.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu