ACTE FALSE depistate la frontieră: Un moldovean a cumpărat buletin de identitate românesc cu 250 de EURO

Polițiștii de frontieră din Cahul au depistat doi moldoveni, care dețineau acte falsificate. Un permis de conducere și o carte de identitate, care ar fi fost eliberate de autoritățile române, au fost ridicate și transmise spre expertiza tehnico-judiciară pentru confirmarea contrafacerii acestora.

Potrivit unui comunicat de presă al poliției de frontieră, vineri, la linia de control s-a apropiat un microbuz de rută ocazională ”Moldova-Belgia”, iar printre pasageri era un moldovean, locuitor al satului Manta, Cahul. Bărbatul a prezentat un permis de conducere românesc, perfectat pentru toate categoriile. La verificarea documentului, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu corespunde unui act original. Bărbatul a explicat că înainte de a porni la drum a fost rugat de un consătean să transmită permisul unei rude, aflate în Belgia.

La câteva minute diferență, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un locuitor al orașul Cahul, ca pasager al unei mașini de ocazie și care, de asemenea intenționa să ajungă în Belgia. La supunerea acestuia unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească. Din primele cercetări s-a stabilit că actul este falsificat, fiind observat cu ochiul liber necoincidența unor elemente distinctive ale acestui tip de document. În declarații, tânărul de 22 de ani a precizat că în iulie 2018 a cumpărat buletinul românesc contra sumei de 250 de euro. Ba mai mult, persoana care l-a ajutat să obțină Cartea de identitate l-ar fi avertizat că îl poate folosi doar la locul de muncă, odată ajuns într-o țară UE.

În ambele cazuri, cetățenii moldoveni și-au continuat călătoria, însă cu informarea despre necesitatea prezentării acestora în cadrul proceselor penale, pornite pe faptul săvârșirii infracțiunii de deținere a actelor oficiale false.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu