ACTE DE MOŞTENIRE MAI IEFTINE. Taxele vor fi reduse de la 2.000 la 350 de lei

Embed:
Tarifele pentru perfectarea actelor de moștenire vor fi reduse de aproape şase ori. Agenţia pentru Servicii Publice va anula un şir de documente obligatorii şi îşi va asuma o parte din cheltuielile solicitanţilor. Despre noile facilităţi a vorbit directorul instituţiei, Sergiu Răileanu, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

"Venim cu o procedură simplă de evaluare care va fi compensată de către bugetul de stat. Iar în acest caz va fi taxa fixă a notarului de 300 de lei şi taxa Agenţiei Servicii Publice de 51 de lei pentru extrasul din bunul pentru imobile şi în acest caz cetăţenii vor veni de la cei de la 2 până la 6 mii de lei care îi dau acum până la o mie de lei pentru toată gospodăria", a declarat directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răileanu.

Tot în cadrul emisiunii Fabrika, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a declarat că urmează să vină în Parlament şi cu o iniţiativă de modificare a legii care prevede metoda de efectuare a plăţilor la notar.

" Pentru localităţile rurale în special, ne dorim să stabilim în lege o taxă fixă . Dacă până acum pentru eliberarea unui certificat de moştenitor se achita de la 0,5-1% din valoare, atunci noi ne dorim să unificăm şi să fie o taxă fixă de 150 de lei. Este o micşorare de aproape trei ori", a menționat Sergiu Sîrbu, deputat PDM.

Decizia de a ieftini tarifele pentru perfectarea actelor de moştenire a fost anunţată de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Potrivit datelor statistice, anul trecut au fost înregistrate aproape 88 de mii de certificate de moștenitor, iar în prima jumătate a acestui an - 47 de mii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu