Act neveridic depistat în bagajul unui pasager. Ce a comunicat tânărul

Un conațional cu dublă cetățenie este cercetat de către polițiștii de frontieră în urma descoperirii unei cărți de identitate românească falsificată. Incidentul a fost semnalat în punctul de trecere Leușeni în după amiaza zilei de ieri, 9 iunie.

Pe direcția ieșire din țară s-a apropiat la linia de control un mijloc de transport de model Volkswagen Crafter cu plăcuțele de înmatriculare eliberate de autoritățile naționale. În timpul verificării asupra bagajelor, într-o geantă a fost depistat un document cu indici de falsificare. Acesta ar fi fost eliberat de către instituția competentă din România pe numele unui locuitor din orașul Strășeni în vârstă de 29 de ani.

Din primele cercetări s-a constat că posesorul genții a prezentat pentru autorizarea trecerii pașaportul moldovenesc cu un nume de familie total diferit față de cea din cartea de identitatea românească. Mai mult decât atât, actul nu însuma toate caracteristicile unui document oficial.

Supus audierii, tânărul a comunicat că nu știa despre falsul actului, dar a recunoscut că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 200 de euro.

Conform procedurilor legale, documentul contrafăcut a fost ridicat și transmis către expertiză, iar pe numele persoanei s-a întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracțiunii de fals în acte oficiale.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu