ACT DE BINEFACERE. Comanzi bucate virtuale, iar banii cheltuiţi merg pentru amenajarea unei creşe la Bălţi

Embed:

O organizaţie neguvernamentală a găsit rostul postului - comanzi bucate virtuale, iar banii cheltuiţi merg pentru amenajarea unei creşe la Bălţi. Donaţiile pot fi făcute pe un site, care arată ca un restaurant virtual, cu un meniu variat.

Suma acumulată va fi dublată de  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare care susţine financiar proiectul. 

Tatiana Domenti este mamă a şase copii. Pentru a întreţine familia ea a fost nevoită să revină la lucru mai devreme, însă nu avea cui să-şi lase copilul în grijă. Salvarea i-a fost creşa socială.

"Copilul îl duceam la grădiniţă îl luam seara schimbat, spălat, băit, curat. Mi-a fost uşor. În primul rând era totul gratis. Masaj gratis, parafina gratis, medicul gratis", a spus beneficiara, Tatiana Domenti.

În ţară sunt cinci astfel de creşe, dintre care trei în Chişinău. Toate au fost deschise la iniţiativa Centrului "Copil, Comunitate, Familie". Pentru a-şi extinde serviciile asociaţia a lansat campania de colectare a donaţiilor "Rostul postului".

Intrăm la donează, aici ne apare meniul cu bucatele care le putem selecta pentru a renunţa pentru o zi sau pentru mai multe zile. Deci putem include maxim şase feluri de bucate.

Donaţia se face prin intermediul cardului bancar, prin introducerea numelui şi prenumelui. În Bălţi există deja o creşă socială, însă din cauza suprasolicitării s-a decis deschiderea unei noi instituţii pentru încă 12 copii.

"Bălţul este un oraş mare, au în jur de 150 de mii populaţia şi şi o singură creşă cu 12 locuri nu este suficient. Prin serviciul creşă aceşti copii vor avea acces la mai multe servicii şi la stimulare, a îngrijire, la alimentaţie, la îngrijire medicală la toate ce au nevoie ", a spus preşedintele de ONG, Liliana Rotaru.

În aceste grădiniţe vor putea fi aduşi copii din familii nevoiaşe care au între patru luni şi trei ani. Proiectul este susţinut şi de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

"Fiecare persoană care va dona un leu, zece lei, 200 de lei ca atare va dona mult mai mult. Va dona o sumă dublă. Sărăcia persistă în mod deosebit în zonele rurale în afara Chişinăului şi este prima cauză de abandon a copiilor mici de către mămici după naştere", a spus managerul BERD, Veronica Aprintin.

Pentru deschiderea creşei la Bălţi sunt necesare 12 mii de euro. Campania va dura până la Paște.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu