"Acordul pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare este aproape finalizat"

Embed:

Negocierile pentru crearea noii majorităţi parlamentare au continuat şi astăzi. După discuţii, negociatorii din partea partidelor au declarat că textul noului acord este gata şi necesită ultimele ajustări redacţionale, pentru a putea fi semnat în curând.

"Sub aspect cantitativ am parcurs majoritatea absolută a temelor. Am intrat pe subiecte mai sensibile, care necesită decizii la nivelul partidelor. Am avut o înţelegere cu colegii că nu venim cu detalii. Va fi o anumită continuitate a responsabilităţilor pe instituţiile pe care le-am avut. Însă, instituţiile care au fost ineficiente şi la care s-au depistat elemente de corupţie, avem încă divergenţe de opinie, ce să facem ca să fie mai bine. Aici nu va fi principiul continuităţii. Toată lumea înţelege că trebuie să găsim un anumit echilibru. Documentul va fi semnat până joi, sau poate chiar joi", a declarat negociatorul din partea PD Valeriu Lazăr.

"Noi insistăm ca de obicei pe domeniile importante, ce ţin de dreptul la justiţie, drepturile omului, de statul de drept. Aceste domenii trebuie să fie scoase de sub influenţa politicului şi să nu mai admitem justiţia selectivă. Documentul este aproape finalizat", a spus negociatorul din partea PLDM, Vadim Pistrinciuc.

Membrii grupului Hadârcă declară că discuţiile sunt pe ultima sută de metri, dar mai există anumite asperităţi la care trebuie să se pună punctul pe "i".

"S-a discutat pe ultima sută de metri. Textul acordului urmează să fie supus ultimelor ajustări. Există anumite asperităţi, urmează să ne întâlnim cu liderii ca să punem punctul pe "i". Noi pledăm pentru status quo. Ministerele Transporturilor, Mediului, Apărării, un viceprim-ministru pe sociale, sunt acele funcţii pe care noi insistăm", a spus negociatorul din partea grupului Hadârcă Ana Guţu.

Publika.md precizează că, astăzi, a avut loc o nouă rundă de negocieri. Acestea au demarat, după ce Iurie Leancă a fost desemnat oficial de şeful statului drept candidat la funcţia de premier. La aceste negocieri participă PD, PLDM şi membrii grupului condus de Ion Hadârcă. Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu a fost invitat la negocieri, iar comuniştii au refuzat să discute.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu