ACORDUL NU A FOST VOTAT. Johnson: Marea Britanie va ieşi din UE la sfârşitul lunii orice ar fi

Embed:

O nouă înfrângere pentru premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Deputaţii nu au aprobat acordul pe care prim-ministru l-a negociat la Bruxelles cu liderii de stat şi de Guvern din blocul comunitar. Cu toate acestea, Johnson a anunţat că ţara sa va ieşi din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii orice ar fi.

"În continuare cred că cea mai bună opţiune pentru noi, dar şi pentru toată Europa, este să ieşim din UE cu acest acord în data de 31 octombrie. Anticipez întrebările opoziţiei şi vă anunţ că nu voi cere amânarea Brexitului", a declarat prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson.

Promisiunea făcută astăzi de Johnson vine în contradicţie cu legea. Asta deoarece premierul este obligat să ceară de la Uniunea Europeană o nouă amânare a divorțului, de această dată până în 31 ianuarie 2020, după ce Parlamentul de la Londra a respins acordul.

Între timp, în centrul Londrei, mii de oameni s-au adunat pentru a cere un nou referendum pentru Brexit.

Protestatarii au semnat o scrisoare adresată lui Boris Johnson, liderilor europeni, parlamentarilor şi europarlamentarilor prin care le cer să permită o nouă şansă de a verifica dacă britanicii încă îşi mai doresc divorţul.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la un nou acord pentru Brexit la mijlocul acestei săptămâni. Şansele ca înţelegerea să treacă de votul Parlamentului de la Londra erau extrem de mici întrucât Boris Johnson nu are majoritate acolo. Mai mult, oficialul a pierdut acum câteva zile un aliat important. Partidul Unionist Democrat din Irlanda de Nord, care sprijină Guvernul Johnson, a anunţat că nu poate susţine acordul în forma în care a fost negociat. În acelaşi timp, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, cea mai mare formaţiune politică de opoziţie din Marea Britanie, a criticat această înţelegere menţionând că prevederile acesteia sunt mai rele decât cele negociate anterior de fostul premier Theresa May. 

Lasă un comentariu