Acordul Brexit convenit cu UE va fi supus votului în Parlamentul European în ianuarie

Embed:

Acordul de "divorţ" al Marii Britanii de Uniunea Europeană va fi supus votului în Parlamentul de la Londra în data de 14 ianuarie anul viitor. Totuşi, riscul că ar putea fi respins de deputaţi cu două luni înainte de ieşirea regatului din blocul comunitar, este unul eminent.

Conştientă de acest pericol, premierul Theresa May cere deputaţilor să voteze pentru interesele naţionale şi exclude cu fermitate ideea organizării celui de-al doilea referendum.

"Liderii opoziţiei pretind că ar putea proceda altfel. Asta e o ficţiune. Să nu lăsăm poporul să spere că va fi organizat un alt referendum. Un alt vot ar putea avea consecinţe grave asupra integrităţii politicii noastre", a menţionat Theresa May.

Venită în faţa parlamentarilor după summitul de săptămâna trecută la Consiliul European, premierul britanic a amintit că în 2015 - 472 de membri ai Camerei Comunelor au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi doar 32 au fost împotrivă.

De asemenea, în urma referendumului din 2016, 52 de procente dintre cetăţenii britanici au cerut acelaşi lucru. Săptămâna trecută, Theresa May a fost supusă unei moţiuni de cenzură, fiind acuzată că a obţinut un acord cu Uniunea Europeană în defavoarea poporului britanic.

Liderul Partidului Conservator a reuşit, totuşi, să obţină susţinerea majorităţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu