Acoperişul unui bolc locativ, drumuri locale şi zeci de hectare de vii şi livezi, DISTRUSE de ploile torenţiale (FOTO)

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, ieri, 31 iulie, mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale.

Conform datelor operative, în urma precepitațiilor abundente, în satul Vadul lui Isacraionul Cahul, salvatorii au fost solicitați la efectuarea lucrărilor de pompare a apei dintr-o gospodărie particulară, ulterior fiind construit un dig pentru protecția acestei gospodării de apele acumulate.

Totodată, în raionul Cahul au fost efectuate lucrări de deblocare a unui traseu blocat de nămol și pietriș. În satul Cobani, raionul Glodeni ploaia a deteriorat circa 9,2 km de drum local.

Ploile torențiale au distrus mai multe hectare de culturi agricole în regiunile: Ocnița, satul Vălcineț, 14 ha de livezi; Călărași, satul Horodiște, 27 ha de livezi și 18 ha de vii.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în satul Românești, raionul Strășeni, rafalele de vânt puternic au smuls și deteriorat circa 15 foi de ardezie de pe un bloc locativ cu 5 nivele.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu