Achiziţii din Marea Britanie pentru Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale din Moldova (VIDEO)

Embed:

Operaţiunea "Florian" ai ofiţerilor pentru lichidarea situaţiilor excepţionale din Marea Britanie, a adus la Chişinău patru autospeciale de intervenţie pentru lichidarea incendiilor şi descarcerarea victimelor din accidente de circulaţie. Ceremonia de înmânare a avut loc în această dimineaţă, într-o atmosferă perfect londoneză sub cerul liber în ploaie.

Cu un mesaj de mulţumire faţă de colegii englezi a venit ministrul de Interne, Dorin Recean. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi SUA la Chişinău, responsabili ai Alianţei Estice pentru Transport Sigur şi Durabil.

În cadrul acestui parterneriat comun Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii, în următoarele două săptămâni, 62 de salvatori şi pompieri vor participa la instruire în domeniul lichidării incendiilor, descarcerării şi acordării primului ajutor medical.

Din 5 mai 2014, autospecialele vor fi dislocate pentru instruire în Direcţia Situaţii Excepţionale Bălţi, Detaşamentul Salvatori şi Pompieri Comrat, Unitatea Salvatori şi Pompieri Ialoveni şi Centrul Republican de Instruire din Chişinău. La finalizarea cursului mașinile vor fi îndreptate în subdiviziunile serviciului din raioanele: Ialoveni, Sîngerei, Florești şi Chişinău.

Cursurile de instruire vor fi predate de 19 reprezentanţi englezi, iar la sfârşitul acestora salvatorii din Moldova, împreună cu colegii din Regatul Unit vor desfăşura un exerciţiu tactic de teren. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu