Achitat în dosarul "7 aprilie 2009". Fostul poliţist Ion Perju, declarat NEVINOVAT

Embed:

Fostul poliţist Ion Perju a fost achitat în dosarul Valeriu Boboc, tânărul decedat în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

Sentinţa a fost pronunţată astăzi de Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei. Ion Perju a fost acuzat de exces de putere şi vătămare corporală gravă, soldată cu decesul unei persoane.

Potrivit procurorului Vladimir Moşneaga, decizia este una ilegală, subiectivă şi nemotivată, deoarece au fost prezentate destule probe care au dovedit vinovăţia acestuia. Totodată, procurorul a declarat că au fost prezentate interceptările telefonice care confirmă faptul că Perju a încălcat măsura preventivă în timp ce se afla în arest la domiciliu. Mai mult, el declara că totul este hotărât în instanţa de judecată.

Hotărârea Judecătoriei sectorului Buiucani va fi contestată de procurori, iar avocatul familiei Boboc s-a arătat surprins de această decizie şi a menţionat că statul a făcut tot posibilul pentru a muşamaliza acest caz.

Anterior, Perju susţinea că dosarul său ar fi fost deschis la comandă şi că, în tot acest timp, el a fost impus să-şi declare vinovăţia.

Totodată, expertiza efectuată de Departamentul Investigaţii Computerizate şi Examinarea Probelor din Statele Unite a aratat că, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, poliţistul Ion Perju a fost surprins de camerele de luat vederi, de pe clădirea Guvernului, aplicându-i lovituri lui Valeriu Boboc. Însă, Ion Perju a declarat că nu el este cel care apare în imagini.

Tortura aplicată de poliţişti în noaptea de 7 spre 8 aprilie, în centrul Chişinăului

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu