ACEŞTIA sunt candidaţii înaintaţi de liberali pentru a conduce ministerele obţinute

Embed:

Partidul Liberal şi-a anunţat miniştrii pentru noul Guvern. În cadrul unei emisiuni televizate, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat că patru parlamentari din fracţiunea PL vor renunţa la fotoliul de deputat pentru a face parte din executiv.

În urma partajării funcţiilor între cele trei partide din cadrul alianţei, liberalilor le-au revenit patru ministere, cel al Mediului, Transporturilor, Educaţiei, dar şi Ministerul Apărării.

Aşadar, şef la Transporturi ar putea fi Iurie Chirinciuc, om de afaceri și politician, membru al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe. Până în noiembrie 2014, el a fost președinte și finanțator al Clubului de Fotbal Costuleni. 

Ministerul Educaţiei ar putea fi condus de Corina Fusu, jurnalistă și politician, fost președinte al Comisiei parlamentare pentru Cultură, Educație, Tineret, Sport și Mass-Media. 

În fruntea Ministerului Mediului ar putea veni Valeriu Munteanu. El a fost primar al satului Floreni, raionul Anenii Noi. În prezent, este vicepreședinte și membru al Biroului Politic al PL. 

Anatol Şalaru este propus pentru funcţia de ministru al Apărării. El a fost deputat în primul Parlament al Moldovei şi fost ministru al Transporturilor din septembrie 2009 până în mai 2013. În prezent, deține funcția de vicepreședinte al PL.

Citeşte şi: Acordul de constituire a majorităţii parlamentare. VEZI cum s-au partajat portofoliile (DOC)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu