Acesta este cel mai nociv aliment din lume! Din nefericire, oamenii îl consumă zilnic

Mulți români o consumă dimineața, la micul dejun, fără să știe că de fapt își încep ziua mâncând cel mai nesănătos aliment din lume, potrivit mai multor studii întreprinse de-a lungul anilor. Este vorba despre deja „tradiționala” margarină.

Aceasta conține grăsimi trans sau uleiuri vegetale procesate, extrem de nocive pentru organism. În mai multe țări s-a dorit chiar interzicerea acestui aliment, întrucât, potrivit nutriționiștilor scade sistemul imunitar, scrie realitatea.net

În plus, cercetătorii au descoperit că margarina crește riscul de atac de cord, iar în cazul diabeticilor poate dezvolta rezistenţă la insulină. Un alt efect dezastruos este faptul că ficatul este foarte solicitat pentru a reuși să metabolizeze grăsimile pe care le conține acest aliment.

Consumată frecvent, margarina duce la formarea de depozite de grăsime pe talie şi pe fese și determină apariţia celulitei, conform ziarulevenimentul.ro.

Alte alimente cu efecte negative pentru organism sunt iaurtul ”fără grăsime” sau cu fructe, batoanele care conferă energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahăr, potrivit authoritynutrition.com, la care se adaugă sucurile de fructe îmbuteliate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu