Accidentul preşedintelui Igor Dodon. Serviciul Pază de Stat EXCLUDE varianta unui atentat

Embed:
Informaţii contradictorii privind starea de sănătate a şeful statului după accidentul de ieri. Într-o postare pe Facebook, socialistul Ion Ceban declară că lui Igor Dodon i-a fost afectată coloana vertebrală, în timp ce medicii şi purtătorul său de cuvânt spun că preşedintele s-a ales doar cu câteva zgârieturi. Cert este că mama şefului statului este internată la Spital de Urgenţă din Capitală, iar starea acesteia este bună.

"A suportat repoziția luxației cotului care se face în blocul de operaţie sub anestezie. Noi nu avem informaţii referitor la starea sănătăţii preşedintelui fiindcă preşedintele ieri după examinare a plecat la domiciliu", a declarat Mihai Ciocan, şeful Spitalui de Urgenţă din Capitală.

Socialistul Ion Ceban a mai scris că din imagini este evident că accidentul a fost provocat intenţionat şi trebuie tratat ca un semnal de avertizare. 

Varianta unui atentat este exclusă însă de şeful Serviciului Pază de Stat.


"Acest traseu este făcut destul de des de acest şofer, înafara de aceasta la locul de muncă este caracterizat destul de bine, la locul de trai la fel. Alt moment care ne spune despre asta că nu putea fi intenționat făcut accidentul pentru că deplasarea a părut spontan şi scurgeri de informații că coloana președintelui se va afla în acea perioadă, de timp, pe această porțiune de traseu este exclusă", a spus Anatolie Golea, şef al Serviciului Pază de Stat.

Pe de altă parte, conducerea companiei avicole, unde este angajat şoferul camionului care a lovit cele două maşini, declară că a avut loc un regretabil accident rutier. Aceasta a anunţat că va colabora cu anchetatorii.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacţie pe Facebook. El s-a arătat dezamăgit de comentariile internauţilor.

Oficialul a scris că trebuie să dăm dovadă de omenie în orice situaţie, dincolo de competiția politică şi indiferent de simpatii și antipatii. Şeful legislativului a mai menţionat că a vorbit cu președintele Dodon şi i-a urat însănătoşire grabnică.

Vă reamintim, două maşini din coloana prezidenţială s-au ciocnit ieri violent cu un camion care aparţine unei întreprinderi avicole. Potrivit poliţiei, impactul a fost provocat de şoferul autocamionului, un bărbat de 40 de ani, care este internat la spitalul din Străşeni. Prima maşină, în care se afla şeful statului, mama sa şi fiul său, s-a răsturnat. Iar cea de-a doua, care circula în spate, a ajuns în şanţ. De îngrijiri medicale a avut nevoie şi un ofiţer SPPS.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu