Accidentul feroviar din Egipt a luat viața a 49 de oameni. Care este versiunea preliminară a autorităților

Embed:

Numărul morţilor în urma accidentului feroviar din Egipt a crescut la 49 de oameni. Alte peste o sută de persoane au fost rănite, iar multe dintre ele se află în stare gravă. Autorităţile susţin că cel mai probabil, cele două trenuri s-au ciocnit din cauza unei erori a mecanicilor sau a staţiei de coordonare. 

Tragedia s-a produs ieri în apropiere de oraşul Alexandria. Potrivit presei locale, cele două garnituri circulau pe aceeași linie de cale ferată, iar coliziunea a fost provocată, după ce unul dintre trenuri s-a oprit din motive necunoscute, iar celălalt l-a lovit din spate. O garnitură venea dinspre capitala Cairo, iar cealaltă din Port Said.

"Am urmărit totul de la balconul casei mele. Am auzit un zgomot puternic, apoi oamenii au început să alerge în toate părţile. Unul dintre trenuri staţiona, iar altul a venit din spate şi l-a lovit".

La fața locului au ajuns zeci de ambulanțe, echipaje de descarcerare și un elicopter. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Alexandria.

"Trenul a venit cu viteză mare din spate. Când s-a ciocnit, pasagerii au zburat în aer".

"A fost ceva groaznic. Oamenii erau desfiguraţi".

Autoritățile egiptene au deschis o anchetă în acest caz. În ultimii ani, în Egipt s-au produs mai multe tragedii feroviare, cea mai gravă având loc în 2002. Atunci, 373 de persoane au murit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu