ACCIDENTUL ECOLOGIC din Chişinău. Anunţul făcut de Procuratura municipiului Chişinău

Procuratura municipiului Chişinău s-a autosesizat şi a pornit două cauze penale pe faptul încălcării regulilor de circulaţie a substanţelor chimice şi tăinuirea datelor despre poluarea mediului.

Obiectul investigaţiilor dispuse de procurori îl va constitui incidentul, produs acum câteva zile la o centrală de termoficare din capitală, unde o cantitate impunătoare de păcură s-ar fi scurs în sol în timp ce combustibilul era transferat dintr-un rezervor în altul.

"CAZ IEŞIT DIN COMUN". Cât de periculoasă este scurgerea de păcură de la CET-2 din Chişinău

Acest incident nu a fost raportat organelor competente, dar a fost tăinuit, factorii de decizie ai centralei de termoficare încercând să muşamalizeze cazul. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii vor investiga toate circumstanţele cazului şi vor stabili, de comun cu specialiştii din cadrul Inspectoratul Ecologic de Stat şi Ministerul Mediului, dacă în urma scurgerii combustibilului a fost poluat mediul.

ACCIDENT ECOLOGIC în Capitală. TONE de păcură s-au scurs dintr-un rezervor de la CET-2. REACŢIA Ministerului Mediului

PUBLIKA.MD reaminteşte că mai multe tone de păcură s-au scurs în sol pe teritoriul CET-2 la sfârşitul săptămânii trecute, iar administraţia companiei a raportat cu întârziere despre producerea incidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu