ACCIDENT TRAGIC în capitală! Un microbuz a lovit mortal un copil pe trecerea de pietoni

Embed:

Un copil a murit după ce un microbuz de pe linia 120 l-a lovit chiar pe trecerea de pietoni. Tragedia s-a produs în preajma Gării de Sud, în jurul orei 12:45. În urma impactului, fetiţa de numai patru ani a murit pe loc.

Potrivit martorilor, totul s-a întâmplat foarte repede, iar copilul trecea singur strada, nefiind supravegheat de mama sa. Alţii însă susţin că doamna mergea cu un copil mai mic în braţe, iar la un moment dat, fetiţa ar fi fugit înainte. Din neatenţie, şoferul micorbuzului a tamponat-o, cazându-i o lovitură mortală la cap.

"Din gură îi curgea sânge ca din fantan. Nu avea șanse de supraviețuire. Ea la cap a fost lovită fiindcă mâinile și picioarele erau întregi", a spus un martor.

"Mama mergea înainte și copilul în spate și șoferul nu l-a văzut, și a pălit copilul", a susţinut un alt martor.

Totodată, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, crede că vinovaţi de acest incident se fac atât administraţia transportatorilor, cât şi poliţia.

"Din păcate, s-a întâmplat ceva tragic - a decedat un copil. Asta se întâmplă pentru că serviciile nu se ocupă de  ce trebuie dar cu ce vor. Dacă toţi ne-am ocupa de lcururile care trebuie, atunci totul va fi bine. Din păcate, unii îşi permit prea multe, apasă pe accelerator, se gonesc după aceşti trei lei. Poliţia trebuie să aibă grijă de şoferi, ca aceştia să nu încalce regulile de circulaţie. Vom cere lipsirea de licenţă a acestei rute", a specificat edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit şefului interimar al Direcţiei Transport Vitalie Butucel, începând de luni, vor fi interprinse măsuri concrete pentru soluţionarea problemelor ce ţin de securitatea circulaţiei rutiere.

"Astăzi s-a petrecut şedinţa operativă extraordinară în care a fost discutată securitatea rutieră şi măsurile care trebuiesc interprinse de urgenţă. Toate aceste încălcări vor fi documentate şi vom inteprinde acţiuni de îmbunătăţire a situaţiei. Vom veni cu iniţiativa de reziliere a rutei 120. Rutele vor fi verificate începând cu ziua de luni, iar sancţiunile vor fi dure, toleranţa va fi zero", a specificat Butucel.

Poliţia cercetează cazul.

Publika.md aminteşte că acum două zile, un microbuz de pe linia 155 s-a ciocnit cu un autoturism. În urma accidentului, 10 persoane, printre care şi doi copii, au ajuns în stare gravă la spital.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu