Accident teribil în apropierea satului Sărata Galbenă. Doi morţi şi mai mulţi răniţi după ce un microbuz s-a ciocnit cu un camion (FOTO)

Embed:

Accident teribil în apropierea satului Sărata Galbenă din raionul Hânceşti. O femeie de 66 de ani şi o adolescentă de 17 ani au murit, după ce microbuzul în care se aflau a ieşit pe contrasens şi s-a izbit violent într-un camion.

Tragedia a avut loc în această dimineaţă în jurul orei şase. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele au rămas prinse între fiare şi a fost nevoie de intervenţia unei echipe de descarcerare.

Patru persoane, printre care doi copii, unul de patru ani, iar celălalt de 16, au fost internate în spital.

"Au fost transportaţi la spital patru persoane care au avut de suferit în urma accidentului rutier. Un pacient este internat la secţia terapie intensivă, în stare extrem de gravă. Pronosticul este rezervat. Alţi pacienţi sunt internaţi la secţia de traumatologie, acolo este un matur şi doi copii", a declarat vicedirectorul Spitalului Raional Hânceşti, Iurii Petcu.

Şoferul camionului susţine că microbuzul i-a ieşit în faţă şi nu l-a putut evita.

"Când a ajuns aproape de mine, a făcut stânga, ori a adormit, ori...N-am mai putut, am luat volanul în dreapta, dar vă daţi seama, când e aşa aproape nu mai poţi face nimic", a declarat şoferul camionului, Sergiu Isac.

La volanul microbuzului se afla un bărbat în vârstă de 54 de ani, originar din Capitală.

Poliţia susţine că acesta nu a ţinut cont de condiţiile climaterice dificile şi s-a antrenat într-o depăşirea periculoasă.

"Se stabilesc circumstanţele, nu este exclus că din cauza vremii. Dacă va fi găsit vinovat, conducătorul automobilului de model Volkswagen riscă să fie cercetat penal", a spus ofiţerul de presă al IP Hânceşti, Tatiana Solţcaia.

De la începutul acestui an, în ţară au avut loc 630 accidente rutiere, în urma cărora 72 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu