ACCIDENT SUSPECT ÎN RUSIA. Vladimir Uglev, lovit pe o trecere de pietoni după ce a participat la crearea gazului neuro-toxic Novichok

Embed:

Accident cu semne de întrebare în Rusia. Omul de ştiinţă rus Vladimir Uglev a fost lovit de o maşină la doar câteva zile după ce a povestit că a participat la crearea gazului neuro-toxic Novichok.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, a fost accidentat pe o trecere de pietoni din apropierea casei sale din oraşul Anapa. 

Uglev s-a ales cu o lovitură gravă la cap, dar şi cu un braţ şi un picior rupt. Chiar şi aşa, medicii susţin că starea lui este stabilă. El le-a spus poliţiştilor că şoferul a accelerat atunci când l-a văzut că traversează stradă.

La mijlocul acestei luni, Uglev a dat un interviu jurnaliştilor de la BBC în care a confirmat că în atacul asupra spionului rus Serghei Skripal şi a fiicei sale a fost folosit Noviciok.

"Pot să confirm că am participat la dezvoltarea gazul neuro-toxic Novichok. El este foarte stabil şi poate fi păstrat pentru o lungă perioadă de timp", a spus omul de ştiinţă din Rusia, Vladimir Uglev.

Anterior, şi Vil Mirzaianov a recunoscut că a fost unul dintre oamenii de știință care a creat această otravă. El a fost arestat în 1992 de autoritățile ruse după ce a scos la iveală detalii despre programul chimic elaborat de URSS în anii '70.

Gazul Noviciok a fost folosit la comiterea unui tentative de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal aflat în Marea Britanie. El, fiica sa, dar şi un poliţist care i-a găsit au ajuns la spital în stare grav, dar în cele din urmă şi-au revenit.

Londra suspectează că în spate ar sta Rusia, care neagă vehement acuzațiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu