Accident rutier deosebit de grav produs în Chișinău. Ce se întâmplă cu șoferul învinuit

Șoferul din Chișinău care acum patru luni, a doborât cu maşina un stâlp de electricitate, cauzând moartea unui bărbat şi rănirea altor cinci persoane a ajuns pe banca acuzaților.

Tragicul accident a avut loc pe 26 ianuarie curent, pe strada Lunca Bîcului din sectorul Ciocana al Capitalei. Învinuitul de 24 de ani a pierdut controlul asupra volanului, a intrat într-un stâlp de electricitate, tamponând pietonii aflaţi în apropierea părţii carosabile.

În urma accidentului, un pieton a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 30 – 54 de ani, au fost internate, cu diferite traumatisme, la Spitalul de Urgenţă. Bărbatul care a decedat în urma accidentului, avea 43 de ani şi activa în calitate de inginer la o întreprindere, iar în acea seară se întorcea acasă de la serviciu.

Fiind supus testării alcooscopice, în aerul expirat de învinuit a fost stabilită o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/l, ceea ce se califică ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Bărbatul este militar prin contract al Bazei de Instruire a Armatei Naţionale.

În prezent, învinuitul se află în arest la domiciliu, fiindu-i aplicată şi măsura preventivă complementară - ridicarea provizorie a permisului de conducere.

Pentru această infracţiune legislaţia prevede închisoare de la patru la opt ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la cinci ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu