Accident pe un şantier de construcţie: Câteva cărămizi au căzut peste acoperişul unei alimentare

Accident pe un şantier de construcţie din centrul Capitalei. Câteva cărămizi au căzut de la înălţime peste acoperişul unei alimentare, dar şi au deteriorat o maşină parcată în apropiere. Incidentul s-a produs ieri seara pe şantierul de pe strada Tighina din Capitală. 

Totul s-a întâmplat în jurul orei 17. Proprietarul magazinului și al maşinii avariate povesteşte că, de la etajul cinci al clădirii din apropiere s-ar fi prăbuşit o bucată din perete.

"Totul se întâmplă din cauza că lucrările la această clădire se fac contrar normelor. Nu se cunoaşte cum a fost emisă autorizaţia şi asta pentru că distanţa dintre aceste două clădiri este foarte mică", a spus proprietarul alimentarei, Alexandru Ternovschi. 

Bărbatul spune că nu este pentru prima dată când de pe această clădire cad materiale de construcţie peste trecători.

"În luna martie, de pe această clădire a căzut un fier peste o femeie. A fost întocmit un act de către responsabilii din cadrul Inspectoratului de Stat al Muncii. Aceştia au identificat încălcările şi a fost emisă o prescripţie. Compania trebuia să înlăture toate încălcările, însă, după cum vedem, nimic nu a fost făcut", a spus proprietarul alimentarei, Alexandru Ternovschi. 

Unul dintre coproprietarii imobilului în construcţie ne-a povestit că de vină ar fi fost unul dintre muncitori. Bărbatul spune că nu cunoaşte nimic despre cazul din luna martie.

"Din neatenţia unui muncitor de la etajul cinci. A rănit o paletă cu cărămizi, neîndămânatic şi a căzut trei patru cărămizi peste acoperişul vecinului. Avioane cad. Credeam că este cine ştie ce, de asta am lăsat totul I-am dat oferta vecinului, recuperăm totul, se mai întâmplă", a spus coproprietarul imobilului, Viorel Ţurcanu.

Cei care trec pe lângă şantier spun că îşi fac griji pentru viaţa lor şi că vor fi mai atenţi atunci când vor trece prin preajmă.

" Este destul de periculos, dar cred că este protejat de constructori. Cred că trebuie să fie luate măsuri pentru populaţie"

"Eu trec pe aici în fiecare zi şi nu am mai auzit să se întâmple ceva. Totul este îngrădit. Se mai întâmplă. Desigur mi-aş dori ca ei să aibă grijă de ordinea pe şantier. "

"Evident că părerea mea nu este bună, în cazul în care s-a întâmplat aşa ceva. Doamne fereşte dacă murea un om, straşnic."

Cazul este investigat de oamenii legii.