ACCIDENT NAVAL în Delta Dunării: Cinci medici moldoveni, GRAV RĂNIŢI şi unul ÎN COMĂ (VIDEO/FOTO)

Embed:

(UPDATE 22:38) Ministrul Sănătăţii Ruxanda Glavan: "Șase persoane au fost spitalizate la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea, un pacient fiind în stare gravă, doi pacienți în stare gravă-stabilă, iar restul se află în afara oricărui pericol. Pacientul grav va fi transferat la Constanţa."

(UPDATE 21:59) Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan a confirmat pentru PUBLIKA TV că şase persoane au fost rănite în urma accidentului naval care a avut loc în Delta Dunării. Unul dintre răniţi, care se află în comă, a suferit traumatisme cranio-cerebrale şi va fi transferat la Constanţa. 

(UPDATE 21:36) Potrivit Poliţiei, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

(UPDATE 21:19) Două ambarcațiuni au fost implicate în accident, potrivit prefectului județului Tulcea, Cristian Iordan. Una dintre ele a părăsit locul accidentului și până la această oră nu a fost găsită. La bordul uneia dintre cele două ambarcațiuni se aflau 14 persoane, toți din republica Moldova, susține prefectul. O parte dintre aceștia sunt medici.

Potrivit ultimelor informații, sunt șase persoane rănite, trei grav și o persoană se află în comă.

(21:14) Mai mulți turiști din Republica Moldova sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea după ce ambarcațiunea tip taxi cu care se plimbau a fost implicată într-o coliziune violentă, victimele prezentând răni grave. ISU Tulcea a activat planul roșu de urgențăscrie evz.ro.

"În această seară, in jurul orei 18.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Delta" al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea, zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o șalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcatiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35.

Imediat de la primirea apelului, la faţa locului s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă si spumă, una de descarcerare, și două echipaje SMURD. 

La această acţiune au fost solicitate să vină în sprijinul ISU Tulcea urmatoarele forţe: Serviciul de Ambulanţă Tulcea,Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea și Căpitănia Municipiului Tulcea.

Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenţie ale ISU Tulcea împreună cu forţele de sprijin au început misiunea de salvare și de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că 6 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

Celelalte 8 persoane au fost monitorizate medical dar au refuzat transportul către spital. Cauzele si împrejurărule în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea", a declarat purtătorul de cuvânt ISU "Delta" Tulcea, Angela Tulceanu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu