Accident la o fabrică de lactate din Bălţi: Zece oameni au fost internaţi

Embed:

Zece angajaţi ai fabricii de lactate "Incomlac" din Bălţi au fost internaţi în Spitalul din localitate, în urma unui accident care avut loc, ieri, în Secţia de producere a îngheţatei. Informaţia a fost făcută publică, însă, abia astăzi.

"Este vorba despre un aparat de producere a îngheţatei. Sistemul de răcire funcţionează pe bază de amoniac. Este un vas de metal, în forma cilindrică cu capacitatea de un litru. Capacul era sudat şi s-a format o fisură. Prin fisură a ieşit amoniacul şi a stropit muncitorii. În secţia producerii de îngheţată se aflau 32 de persoane. Numai persoanele care se aflau în apropiere de aparat au avut de suferit. Întreg personalul din secţie a fost evacuat. Organele de drept au luat mai multe probe şi se vor expune pas cu pas. Nu a fost stopată activitatea secţiei. În prezent, 3 persoane se află în secţia renimare, iar celelate la terapie. Nici un pacient nu se află în pericol", a spus şeful Direcţiei Situaţii Excepţionale din Bălţi, Vasile Iovdii.

Pacienţii se află în secţia terapie intensivă, cu intoxicaţii, în stare stabilă, şi vor mai avea nevoie de îngrijiri medicale încă două zile. "Peste 2-3 zile de tratament vor fi pentru externare. Complicaţii nu sunt. Toţi sunt în stare satisfăcătoare", a declarat medicul internist Dora Noviţchi.

"Amoniacul s-a răspândit în aer. Dar consecinţele au fost lichidate imediat. Am inhalat amoniacul din aer. Acum ni se administrează perfuzii", a spus o persoană.

"Mă simt bine. Puţină profilactică facem, în rest e bine. Lumea s-a speriat puţin, dar panică mare nu a fost.  Am simţit puţin miros si am plecat toţi afară", a explicat o altă persoană.

Poliţia investighează acest caz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu