ACCIDENT GRAV pe şoseaua Leova-Hânceşti. Un microbuz plin cu pasageri, RĂSTURNAT. Sunt VICTIME

Embed:

Şase persoane au fost rănite grav şi au fost transportate la spital în urma unui accident produs pe şoseaua R 34 Leova-Hânceşti, la ieşirea din localitatea Sărata Galbenă. .

Potrivit primelor informaţii, şoferul de pe ruta de microbuz Cahul-Chişinău nu a ţinut cont de condiţiile meteo nefavorabile, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-un canal de scurgere de pe acostament.

"Am simţit că nu pot să mişc mâna. Am vrut să apuc scaunul şi am văzut că mâna mea nu mă ascultă şi atunci mi-am dat seama că e ruptă", a spus o pasageră.

"A alunecat maşina, nu avea viteză mare. S-a lovit în copac şi atât ţin minte. – Fractură la mâna stângă", a spus un pasager.

În microbuz se aflau 19 pasageri. Trei bărbaţi, două femei şi un copil de 16 ani au fost transportaţi la spitalul din Hânceşti pentru îngrijiri medicale. Restul pasagerilor s-au ales doar cu o sperietură zdravănă. 

"Starea lor este stabilă şi la moment nu prezintă pericol pentru viaţă. Au răni în regiunea capului şi regiunea cutii toracice", a declarat Iurii Petcu, vicedirectorul Spitalului Raional Hânceşti.

Oamenii au fost preluaţi de un alt maxi-taxi pentru a ajunge la destinaţie. Potrivit poliţiştilor, la volan era un bărbat de 31 de ani, iar coliziunea a avut loc din cauza poleiului format pe carosabil.

"Şoferul va fi sancţionat în limita prevederilor legale, dacă vor fi leziuni grave va fi pornită o cauză penală. Şoferul a trecut testul alcooscopic şi nu a fost depistat în sângele dumnealui ceva alcool", a declarat Cristina Vicol, ofiţer de presă IP Hânceşti.

Accidentul a avut loc în jurul orei 08:00.

Toate circumstanţele producerii accidentului urmează a fi stabilite de oamenii legii.

PUBLIKA.MD aminteşte că, de câteva ore ninge slab, iar pe alocuri, cade lapoviţă. Fenomenele se vor intensifica, pentru că de la ora 15:00 va intra în vigoare un Cod Galben de precipitaţii. Avertizarea meteorologilor va fi valabilă până la miezul nopţii.

Şoferii sunt îndemnaţi să circule cu prudență, pentru că pe şosele se va forma polei. Pentru a eficientiza traficul rutier, pe traseele din ţară au fost mobilizaţi 110 inspectori de patrulare.

Citeşte şi: Precipitații puternice în toată ţara. Şoferii, îndemnaţi să pornească la drum având în mașini o lopată, nisip și lanțuri

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu