ACCIDENT GRAV la Teleneşti. Un microbuz cu pasageri s-a lovit violent cu un automobil. Sunt VICTIME (FOTO/VIDEO)

Embed:

În această dimineaţă, a avut loc o nouă tragedie cu implicarea unui microbuz, care transporta muncitori. În urma impactului, 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Accidentul s-a produs în jurul orei 07:00, pe şoseaua Bălți - Chișinău, mai exact în satul Cucioaia, raionul Telenești.

Ambii şoferi au fost testaţi cu alcool testul, care a demonstrat că aceştia nu au urcat băuţi la volan.

"Au fost internate din cele 14 persoane, care s-au adresat la spitalul raional doar opt. Şapte femei şi un bărbat. Patru sunt în stare gravă, patru de gravitate medie. Majoritatea au suferit fracturi la membrele inferioare şi superioare", a menţionat Igor Catana, purtător de cuvânt a Spitalului Raional Teleneşti.

Persoanele din microbuz mergeau la Străşeni pentru a culege struguri. Aceştia spun că impactul a fost unul brusc, iar totul s-a întâmplat în câteva minute: 

"Nici nu am observat. Când m-am uitat noi am zburat de pe şosea. Sunt sub supravegherea medicilor. Soţia e dincolo, iar mama e internată în spital".

"Nu am observat nimic, când ne-am trezit eram după şosea. Şi soţia mea este internată aici. Am lovit tare coastele şi spatele".

Şoferul autoturismului care s-ar face vinovat de accident are 63 de ani, iar în momentul impactului era singur în maşină. Şi acesta a ajuns la spital cu mai multe leziuni.

"M-am lovit în microbuz. Pe mine cu maşina. Microbuzul v-a lovit? Da. Cum vă simţiţi? – Coastele sunt rupte în partea stângă", a explicat şoferul automobilului.

În urma accidentului a fost activat codul roşu de urgenţă, iar la faţa locului au venit şapte ambulanţe pentru a acorda ajutor medical. Alături de medici au fost şi mai multe echipaje de poliţie, care au ajutat la descarcerare.

"Două unităţi de transport s-au ciocnit pe traseu, unde un microbuz de model Mercedes Sprinter s-a inversat. Împreună cu alte persoane care erau la faţa locului am ajutat ca să îi scoatem din autobuz, din încăpere. Şi le-a fost acordat primul ajutor medical", a declarat Petru Costişanu, şeful Inspectoratului de Poliţie Teleneşti.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penal, iar pedeapsa șoferului care se face vinovat va fi stabilită în funcție de gravitatea leziunilor suportate de victime.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu