ACCIDENT GRAV la Bălţi. O dubiță cu deținuți a fost tamponată

Accident în lanț pe strada Decebal, una dintre arterele cu cel mai mare trafic rutier din orașul Bălți. O mașină specializată a Penitenciarului din Soroca a fost tamponată de un autoturism ce ieșea dintr-o intersecție. În rezultatul impactului, autospeciala, în care erau transportați patru deținuți, a fost aruncată pe contrasens, ciocnindu-se frontal cu un  autoturism ce se deplasa regulamentar. Din fericire, nici o persoană nu a avut de suferit. Mașinile, în schimb, au fost avariate. În urma accidentului, traficul pe această porțiune de stradă a fost îngreunat.

Totul s-a întâmplat în după amiaza zilei de azi, la intersecția străzilor Decebal și Calea Ieșilor. Martorii spun că autospeciala se deplasa cu viteză pe strada Decebal, în timp ce un alt automobil făcea manevra de virare la stânga la semnalul verde al semaforului. Șoferul, în vârstă de 65 de ani, spune că a fost o minune că a scăpat nevătămat. În schimb, automobilul acestuia a fost făcut zob.

"Și m-a trăsnit în față cu o putere bunișoară. Nu se poate de restabilit, ia sărit motorul. Motorul e fărâmat", a declarat Ion Sânic, șofer.

Martorii susțin că dubița cu deținuți se deplasa cu viteză excesivă chiar și la culoarea roșie a semaforului.

"Eu mă deplasam din Centru spre BAM („Dacia”). În fața mea, era acest automobil, apoi altul. Din partea Cartierului „Dacia”, cu o viteza nebună zbura această mașină a Penitenciarului. Cu girofarul pornit și la culoarea roșie a semaforului", a zis Oleg Topolnițkii, martor.

Șoferul autospecialei, un angajat al Penitenciarului din Soroca, a refuzat să ofere comentarii. Una din persoanele aflate în autospecială a spus că vehiculul circula cu o viteză de 60 kilometri pe oră. Cei patru deținuți, care se aflau în dubiță, nu ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

" Nu știu, nu pot să spun că nu am văzut cu ce viteză era, dar mai mult de 60 precis nu era. Că noi mergem mai des, permanent mergem și noi știm. "

Circumstanțele producerii accidentului sunt investigate de poliție.

"Automobilul de model GAZ, care transporta patru deținuți, a trecut la culoarea roșie și nu s-a asigurat, astfel s-a tamponat frontal cu un automobil Audi. Alte circumstanțe ale accidentului se stabilesc. În urma accidentului rutier nu a avut nici o persoană de suferit", a spus Eugenia Molceanov, ofițer de presă, IP Bălți.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare nu a comentat, deocamdată, incidentul de la Bălți.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu